22/07/2022

Una zona de jocs davant del Mercat de Torreforta, nova actuació dels pressupostos participatius que veu la llum

L’execució del projecte, presentat a la Conselleria de Participació per l’Associació de Venedors de l’espai comercial, s’ha coordinat des de l’Empresa Municipal de Mercats. Una plantada col·laborativa impulsada per Parcs i Jardins completa les accions per convertir l’espai en un punt de trobada per al públic familiar.

Jocs Torreforta

S’ha inaugurat a la plaça que hi ha davant del Mercat Municipal de Torreforta una zona de jocs infantils, projecte presentat per l’Associació de Venedors del Mercat de Torreforta i que forma part de les 18 propostes ciutadanes guanyadores dels pressupostos participatius 2021 promoguts per la Conselleria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona.

Es tracta del segon projecte integrat en els pressupostos participatius que veu la llum, després de la recent renovació dels passos de vianants i senyalització horitzontal a la zona de Violant d’Hongria, a Sant Pere i Sant Pau. Paral·lelament, estan en diferents fases de licitació la renovació dels jocs infantils a la plaça dels Carros o la creació d’un parc infantil ecològic a l’Anella Mediterrània.

Durant la inauguració de la zona de jocs, la consellera de Participació, Paula Varas, ha volgut destacar que “els pressupostos participatius s’estan materialitzant, tal i com va demanar la ciutadania que va participar-hi”. “És un compromís d’aquest govern que els 18 projectes guanyadors finalment es facin realitat perquè la participació ciutadana sigui de veritat real i efectiva”, ha conclòs Varas, abans de passar la paraula a Dídac Nadal, president de l’Empresa de Mercats, que ha coordinat l’execució del projecte.

Nadal ha expressat que "el Mercat de Torreforta té avui un nou motiu de celebració. Recordeu que aquest any hem celebrat el 40è aniversari d’aquest equipament que va canviar la vida al barri. Amb accions com la d’avui, seguim fent passes per consolidar-lo com a eix de la vida comercial, social i cultural de Torreforta. Avui estrenem aquests jocs infantils i un equip de so que reforcen el vessant més familiar i lúdic del Mercat de Torreforta. Però el que més il·lusió em fa de tot és que aquesta inauguració és el resultat de la iniciativa dels paradistes del mercat de Torreforta que van apostar fort per fer que les seves propostes fossin dues de les guanyadores dels pressupostos participatius". En el mateix sentit s’ha expressat la vicepresidenta de l’Associació de Venedors del Mercat de Torreforta, Lidia Martínez: "creiem que és una bona iniciativa per acostar el Mercat a les famílies i als infants". 

La inauguració s’ha arrodonit amb una plantada col·laborativa impulsada per la Conselleria de Parcs i Jardins. La consellera encarregada d’aquesta àrea municipal, Elvira Vidal, ha destacat que “fer una ciutat més amable, humana i verda forma part de la política municipal però també és cosa de tota la ciutadania, que pot contribuir-hi de forma activa”. “Precisament el marc dels pressupostos participatius –ha continuat— és perfecte per expressar aquest compromís comú entre Ajuntament i ciutadania per fer de Tarragona, que és la Vila Florida més gran de Catalunya, la ciutat més bonica del món”.

 

Jocs tradicionals i un equip de so per dinamitzar l’entorn
Dins dels pressupostos participatius 2021, des de l’Associació de Venedors del Mercat de Torreforta mitjançant l’empresa de Mercats ESPIMSA, es va fer proposta per materialitzar el projecte de zona de jocs a l’entorn del Mercat de Torreforta, una de les 18 guanyadores dels pressupostos participatius 2021. La proposta consisteix, d’una banda, en un conjunt de jocs antilliscants i d’alta durabilitat, reconvertint la zona d’aparcament en un espai d'oci i trobada pel públic familiar; i de l’altra, en la instal·lació d'un equip de so exterior per utilitzar durant l'horari comercial i que esdevingui una eina de dinamització comercial entre setmana i els caps de setmana.

Els jocs proposats són el joc de l'escala, escacs, 3 en ratlla, xarranca i futbol xapes. Per tal de d’aconseguir una major integració dels jocs a la plaça s’ha optat per fer un disseny –realitzat per Edu Polo— tenint en compte els productes que es venen al Mercat. Per fer possible la instal·lació dels jocs s’ha delimitat la zona amb pintura especial i s’han instal·lat unes torretes amb flors.

L’horari per poder gaudir d’aquest servei gratuït és l’horari d’apertura de l’equipament municipal: de dilluns a dissabte de 8:30 a 14:00 i divendres tarda de 17:00 a 20:00h.
 

jocs torreforta

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

vella quaresma
12/02/2024

La representació de l'espectacle familiar de la Vella Quaresma comença aquest dimecres al Mercat Central

Cada dimecres a les 18.00h i fins el 27 de març, el personatge de la inspectora Lola tallarà una de les set cames de la Vella Quaresma amb l’ajuda dels més petits.

Ves a la noticia
dijous gras
07/02/2024

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències. Un any més la iniciativa comptarà amb la implicació de la Fundació Estela.

Ves a la noticia
Expo Mans Unides Mercat Central
06/02/2024

El Mercat Central acull l'exposició de Mans Unides sobre la resiliència de les dones camperoles i el canvi climàtic

Està ubicada al vestíbul principal i es podrà visitar durant el mes de febrer.

Ves a la noticia