22/11/2022

Tarragona se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una campanya de sensibilització adreçada a comerços i mercats

L’objectiu és informar i reforçar les bones pràctiques en la gestió de residus derivats del consum.

residus

Tarragona es torna a sumar enguany a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una acció conjunta entre Europe Direct Tarragona, la conselleria de Comerç i l’empresa municipal de Mercats de Tarragona. Es tracta d’una campanya de sensibilització envers la importància de reduir al màxim la producció de residus que s’adreça als comerços i als mercats municipals.  

La primera acció ha tingut lloc avui, dimarts 22 de novembre, al mercat ambulant de la plaça Corsini. Diverses educadores ambientals han treballat amb els paradistes d’aquest mercat ambulant i han repartit bosses de la compra i bosses reutilitzables de fruita i de pa. Aquesta acció es repetirà, en el mateix mercadet, aquest dijous 24 de novembre. Demà, dimecres 23 de novembre i divendres 25 de novembre les educadores ambientals es traslladaran a la zona comercial de la plaça Ponent i de l’avinguda Catalunya per informar tant a comerciants com a clients i clientes.  

El conseller de Comerç i president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha subratllat que “el tractament dels residus als mercats i mercadets de la ciutat ha estat sempre una prioritat per a nosaltres. En col·laboració amb la conselleria de Neteja Pública de l’Ajuntament, fa temps que apliquem mesures per tal d’optimitzar i fer més eficient la recollida de residus als nostres recintes”. En aquesta ocasió, Nadal ha agraït la tasca que s’ha realitzat des d’Europe Direct Tarragona “per fer possible aquesta nova campanya de sensibilització conjunta”.  

Per posar un exemple de la quantitat de residus que es genera en l’àmbit comercial, només al Mercat Central, segons dades recollides l’any passat, es recullen 4.200 quilograms d’orgànica, 756 quilograms de resta i 240 quilograms de caixes de fusta cada setmana.  

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), nascuda el 2009 com a projecte de LIFE+ finançat per la Unió Europea, és la campanya de conscienciació més gran sobre la prevenció de residus a Europa. “Enguany ens hem centrat en una acció comunicativa adreçada, especialment, als comerços i als mercats municipals amb l’objectiu d’informar i reforçar les bones pràctiques en la gestió de residus derivats del consum, enfocant-nos amb el cost econòmic i ambiental de gestionar-los malament”, ha manifestat el conseller d’Europe Direct Tarragona, Manel Castaño.  

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se centra en les tres ‘R’: Reducció de residus, reutilització de productes i reciclatge de materials; i amb altres accions de neteja per conscienciar sobre la problemàtica dels residus abocats al medi natural.  “Des de l’Europe Direct Tarragona treballem aquestes accions, al llarg de l’any, amb la participació d’entitats ambientals i centres educatius”, ha explicat Castaño, que ha recordat que aquesta campanya de sensibilització als comerços i mercats municipals forma part del programa d’activitats d’Europe Direct Tarragona, des d’on continuem treballant amb accions que permeten aterrar en clau local les prioritats que marca la Comissió Europea”. 

mercadets residus

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

tres tombs mercat central
14/03/2024

Els Tres Tombs se celebraran diumenge amb la novetat d'un carro adaptat a persones amb mobilitat reduïda

L’interior del Mercat Central acull enguany l’exposició d’una carreta de principis del segle XX amb un bot de pesca domèstica. Dissabte el matí la Plaça Corsini acollirà el tradicional sorteig de la panera dels Tres Tombs.

Ves a la noticia
Aparcament Corsini
14/03/2024

L'Aparcament Corsini actualitza les seves tarifes

S'equiparen així a les tarifes de la resta d'aparcaments municipals aprovades per l’Ajuntament de Tarragona.

Ves a la noticia
actes aniversari MC
12/03/2024

El Mercat Central celebra dissabte el 7è aniversari amb una degustació popular i un tast de vins

L’OPP Peix Blau Tarragona cuinarà 1000 racions de fideuà i de seitó fregit el migdia a Plaça Corsini. A la tarda, l’enòleg tarragoní Pol Aluja oferirà un maridatge de vins de les 4 D.O. de la província de Tarragona a l’interior del Mercat. Una dotzena de pollets de gran format il·lustrats per Edu Polo serà un dels reclams infantils durant els dies de Pasqua al Mercat.

Ves a la noticia