10/11/2021

Nova campanya informativa per a la millora de recollida selectiva als mercats de la ciutat

L'Ajuntament de Tarragona vol continuar amb la implantació de la recollida selectiva a tots els mercadets municipals de la ciutat, com ja va fer al Mercat de Bonavista l’estiu del 2020 i aquest any al de plaça del Fòrum i dels Carros, així com al Mercat Central. Es per això que ha reprès la campanya informativa a la resta de mercadets de la ciutat: plaça Corsini, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta i la Móra. La implantació del nou model de recollida de residus serà el proper dimarts 16 de novembre. 

recollida mercats

Per dur-ho a terme, es compta amb un equip d’educadors ambientals que visitarà a tots els paradistes amb la finalitat de traslladar tota la informació. La campanya consta de tres fases: la primera és informativa i s’allargarà fins aquest dissabte 13 de novembre. Amb l’ajut d’un fulletó, s’explica als paradistes el nou model de recollida, es recorda quins residus corresponent a cada fracció i s’entreguen rotllos de bosses de colors. La segona és la implantació del nou model de recollida i la tercera correspondrà a fer-ne un seguiment. Durant aquestes dues fases els educadors seguiran realitzant visites amb l’objectiu de resoldre dubtes, assessorar als paradistes i controlar el correcte funcionament del nou model de recollida. 

El passat 4 de novembre es van iniciar les vistes a plaça Corsini i ja s’han visitat els paradistes dels mercadets de Sant Pere i Sant Pau i Torreforta. Aquesta setmana es visitaran la resta de mercadets i es reforçarà el missatge als mercadets de plaça del Fòrum i plaça dels Carros. 

El nou model de recollida de residus serà pràcticament el mateix en tots els mercadets per tal de facilitar la gestió als paradistes. Es muntaran punts de recollida de residus dins el mateix espai del mercadet. Cada tipologia de residus estarà identificada amb carpes o tanques per lliurar les caixes de cartró i papers, caixes de plàstics i envasos i per les caixes de fusta. Les restes orgàniques s’hauran de lliurà a granel dins de contenidors d’ús exclusiu per a paradistes. 

Un dels motius per implantar aquest nou sistema a tota la ciutat, és l’exemple dels bons resultats del mercat de Bonavista:  

  • L’any 2019, quan encara no es realitzava la recollida selectiva al mercat, es van recollir 263.120 quilos de brossa, que corresponen a 21.927 quilos cada mes. Aquests  van ser gestionats com a fracció resta, per tant no es van valoritzar
  • Des de la implantació de la recollida selectiva, cada mes es recullen aproximadament de mitjana 17.557 quilos, que es gestionen selectivament:  
    • 10.997 quilos de matèria orgànica que es valoritzada en forma de compost 
    • 1.577 quilos de fusta que es transforma en conglomerats de fusta 
    • 3.219 quilos de cartró que reciclen per transformar-se de nou en pasta de paper 
    • 502 quilos de caixes de plàstic i només 1.261 quilos de fracció resta 

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercadet forum
12/07/2024

Surt de nou a licitació la creació d'una ruta urbana entre mercats, mercadets i punts identitaris de la ciutat

A través de la tècnica del storytelling s’enllaçaran els punts d’interès amb una història ficcionada amb referències patrimonials i relats reals. És una de les accions del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia
peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia