10/06/2024

Mercats de Tarragona presenta 'Ets emblemàtic', un programa de transformació digital dels comerços emblemàtics

Aquesta acció s’emmarca en el projecte ‘Tarragona Centre Comercial Obert’ finançat per la Unió Europea amb fons Next Generation

Presentació de la campanya 'Ets emblemàtic'

Aquest matí la presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament, Montse Adan, ha presentat en roda de premsa el programa ‘Ets Emblemàtic’, una actuació oberta a tots els comerços, negocis i parades dels mercats que vol identificar tots aquells establiments de la ciutat que són singulars amb l’objectiu d’afavorir la diferenciació i dotar de més personalitat i prestigi l’oferta comercial de la ciutat.

Montse Adan destaca que “el comerç de proximitat és fonamental en la identitat de la ciutat i aporta un paisatge urbà únic i singular que hem de posar en valor i potenciar. Aquesta campanya ‘Ets emblemàtic’ és una de les 24 actuacions del projecte “Tarragona Centre Comercial Obert” que amb el finançament dels fons Next Generation impulsaran la transformació digital del nostre comerç”.

Així doncs, el projecte ‘Ets emblemàtic’ pretén localitzar, enfortir i difondre les característiques diferencials del comerç de Tarragona i reforçar els valors identitaris de la ciutat. “L’objectiu és protegir aquells negocis que distingeixen l’oferta comercial de Tarragona, ja que en els darrers anys hem vist com molt d’ells es veien obligats a abaixar la persiana”, ha insistit Adan.

Accedir al programa ‘Ets emblemàtic’

Els establiments comercials, negocis i parades dels mercats que vulguin accedir al programa ‘Ets Emblemàtic’ han de presentar la seva candidatura a través d’un formulari online, que estarà operatiu des d’avui i fins al 30 de juny, en el qual han d’indicar aquella característica o característiques que els fa especials. Per ser considerat emblemàtic cal que un establiment reuneixi les següents característiques: dur a terme una activitat singular, tenir una llarga trajectòria i un establiment amb valor patrimonial, històric o arquitectònic.

El formulari online per a presentar candidatures es pot trobar al web: Ets emblemàtic

El període per presentar les candidatures finalitza el dia 30 de juny. Posteriorment una comissió tècnica valorarà les propostes. La comissió estarà formada, entre altres, per experts en comerç de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa pública de Mercats i la Cambra de Comerç. El llistat definitiu s’elaborarà en base als criteris de singularitat del comerç, valor històric de l’establiment i valor patrimonial del local.  

Amb els establiments comercials que s’inscriguin al programa s’elaborarà una nova ruta comercial plasmada en un catàleg digital, i els negocis optaran a un programa específic de transformació digital amb eines i servei d’assessorament personalitzat per poder impulsar la seva digitalització.

‘Tarragona Centre Comercial Obert’

La campanya ‘Ets emblemàtic’ és una de les 24 actuacions del projecte “Tarragona Centre Comercial Obert” de l’Ajuntament de Tarragona, gestionat per l’empresa de Mercats de Tarragona va rebre una subvenció dels fons Next Generation d'1,2 milions d’euros, de la línia Mercats Sostenibles destinada a l’execució de mesures de millora en la modernització i digitalització de mercats municipals, àrees comercials, mercats de venda no sedentària i canals curts de comercialització.

Adjuntem fotografia de Jesús Bielsa 

Tarragona, 10 de juny del 2024 

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

TCCO
20/06/2024

Surt a licitació el servei de creació de continguts per als suports de cartelleria digital del projecte TCCO

Inclou la conceptualització, el disseny i l’execució d’un pla de continguts estratègics mitjançant càpsules gràfiques i audiovisuals.

Ves a la noticia
Logo Tarragona Centre Comercial Obert
11/06/2024

Mercats de Tarragona treu a licitació la rehabilitació de la façana del mercat de Torreforta i la reforma de la planta -1 del mercat Central

Les accions s’emmarquen en el projecte ‘Tarragona Centre Comercial Obert’ finançat per la Unió Europea amb fons Next Generation

Ves a la noticia
Presentació de la campanya 'Ets emblemàtic'
10/06/2024

Mercats de Tarragona presenta 'Ets emblemàtic', un programa de transformació digital dels comerços emblemàtics

Aquesta acció s’emmarca en el projecte ‘Tarragona Centre Comercial Obert’ finançat per la Unió Europea amb fons Next Generation

Ves a la noticia