10/02/2023

Mans Unides exposa al Mercat Central una mostra fotogràfica sobre l'explotació infantil al Mercat de Benin

La iniciativa, que s’emmarca dins el programa d’activitats de l’organització solidària, es podrà visitar durant el mes de febrer.

Expo Mans Unides

El vestíbul principal del Mercat Central acull des d’aquest divendres l’exposició impulsada per Mans Unides “Benin, un mercat de nens”. Es tracta d’una mostra fotogràfica que posa el focus en la realitat que es viu actualment al mercat de Dantokpa a Cotonou, capital econòmica de Benín, on les desigualtats, la pobresa i l’explotació infantil és a l’ordre del dia. Segons afirma l’organització, es tracta d’un autèntic mercat de nens, no només perquè el 70% hi treballa a diari, sinó perquè els mateixos nens s’han convertit en una mercaderia.
 
La inauguració de l’exposició ha anat a càrrec del president de Mercats de Tarragona i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal; i de la delegada de Mans Unides Tarragona, Dolors Segura Bisbal. Dídac Nadal ha subratllat que "l'exposició ens acosta a una realitat colpidora contra la que lluiten entitats com Mans Unides. Per als Mercats de Tarragona és molt important refermar el compromís social de l'empresa donant suport a totes aquelles iniciatives que tinguin com a objectiu fer el nostre entorn més just".
 
 
El mercat com a espai de difusió
En la seva voluntat d’esdevenir un espai de convivència comercial, social i cultural a la ciutat, el Mercat Central continua apostant per la programació d’activitats expositives i de dinamització de la mà d’entitats i agents del territori. En aquest cas, l’ONG Mans Unides centrarà la seva tasca aquest any en denunciar com la desigualtat s'ha convertit en l’amenaça més gran a nivell mundial que provoca que milions d'éssers humans visquin en la pobresa. La seva campanya l’any 2023 es desenvoluparà sota el títol “Frenar la desigualtat és a les teves mans”.

Expo Mans Unides

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

vella quaresma
12/02/2024

La representació de l'espectacle familiar de la Vella Quaresma comença aquest dimecres al Mercat Central

Cada dimecres a les 18.00h i fins el 27 de març, el personatge de la inspectora Lola tallarà una de les set cames de la Vella Quaresma amb l’ajuda dels més petits.

Ves a la noticia
dijous gras
07/02/2024

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències. Un any més la iniciativa comptarà amb la implicació de la Fundació Estela.

Ves a la noticia
Expo Mans Unides Mercat Central
06/02/2024

El Mercat Central acull l'exposició de Mans Unides sobre la resiliència de les dones camperoles i el canvi climàtic

Està ubicada al vestíbul principal i es podrà visitar durant el mes de febrer.

Ves a la noticia