21/03/2023

Les paraules tarragonines dels aliments, protagonistes al Mercat Central i al Mercat de Torreforta

El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona exposa tres cartells divulgatius per posar en valor el vocabulari de la ciutat. Inclouen una relació de productes típics de mercat i les seves corresponents variants tarragonines.

català mercats

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta compten des de fa uns dies amb tres cartells divulgatius de vocabulari tarragoní. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Centre de Normalització Lingüística de Tarragona que té per objectiu posar en valor la manera singular de parlar i de descriure la realitat que existeix a casa nostra.


Concretament, els cartells inclouen una relació de productes típics de mercat com el gadaganc, l'aubercoc, la vellana, la bajoca o la llangonissa, entre molts altres. En negreta s’indica la manera com es diu a Tarragona i, en cas que aquesta no sigui normativa, s'hi inclou el mot normatiu de color gris.


Al Mercat Central els suports es troben exposats a les parets interiors, just al costat dels dos accessos principals, a Plaça Corsini i carrer Colom, mentre que a Torreforta el cartell està ubicat a la paret mirall del costat de la parada de fruites i verdures Marc i Roser.


El CNL de Tarragona ha preparat activitats didàctiques per als alumnes dels seus cursos de català, també té previstes diverses accions de divulgació a través de les xarxes socials i una presentació lúdica per al Mercat Central mateix.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

hamburguesa smash
25/05/2023

El Mercat Central celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional del Joc i la Festa de l'Hamburguesa

El Club Diògenes Tarragona i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen divendres a la tarda una jornada lúdica de jocs de taula. Dissabte al matí es cuinaran i se serviran de forma gratuïta al Mercat les hamburgueses comprades a les parades. El Club Gimnàstic també organitza dissabte una jornada poliesportiva solidària a Plaça Corsini en benefici de la Fundació Bonanit

Ves a la noticia
hamburguesa festa
19/05/2023

La 2a Festa de l'Hamburguesa se celebrarà al Mercat Central el proper disabte 27 de maig

Les parades del Mercat oferiran promocions especials en hamburgueses, que es cuinaran i serviran de forma gratuïta. Com a activitats prèvies s’han programat tallers d’hamburgueses per a petits i grans, així com un sorteig d’una barbacoa entre les compres fetes.

Ves a la noticia
families
15/05/2023

La Fundació Casa Sant Josep i els Mercats de Tarragona celebren el Dia Internacional de les Famílies

Impulsen activitats per donar a conèixer el servei d'Acolliments familiars entre la ciutadania. Les pèrgoles del Mercat Central s’han decorat amb cases de cartró que simbolitzen futures llars d’acollida.

Ves a la noticia