02/03/2022

La representació teatral de la Vella Quaresma als Mercats recupera el seu format presencial

Des d’aquest divendres i fins el 16 d’abril, el Mercat de Torreforta i el Mercat Central acolliran setmanalment el tall de les set cames del personatge. Les representacions són obertes al públic i començaran aquest divendres al Mercat de Torreforta.

La representació teatral de la Vella Quaresma als Mercats recupera el seu format presencial

La tradicional representació teatral de la figura de la Vella Quaresma als Mercats de Tarragona recupera enguany el seu format presencial. Després d’una passada edició marcada per la pandèmia, en la que es van enregistrar en format audiovisual els set capítols, els nens i nenes de la ciutat podran tornar a gaudir aquest any de la iniciativa en directe.
 
Aquest divendres 4 de març a partir de les 18.05h el Mercat de Torreforta acollirà la primera de les set representacions, on es tallarà la primera cama de la Vella Quaresma. Per la seva banda, el Mercat Central serà l’encarregat d’acollir les altres sis representacions, que se celebraran a partir de la propera setmana cada dissabte a les 18.05h fins el 16 d’abril a l’interior del mercat, just després que soni el carilló.
 
La representació de la Vella Quaresma, que celebra la quarta edició, és una proposta impulsada pels Mercats de Tarragona amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona. El projecte compta amb la direcció artística de Joan Rioné i la participació dels actors i actrius de la companyia (H)istrionis Teatre.

  • Divendres 4 de març al Mercat de Torreforta a les 18.05h.
  • Dissabtes 12, 19 i 26 de març i 2, 9 i 16 d'abril al Mercat Central a les 18.05h.

 
 
De Carnaval a Pasqua
La Vella Quaresma és la representació gràfica del temps quaresmal, que va de dimecres de cendra fins a Setmana Santa. És temps de dejuni i abstinència, així com de preparació per a la Pasqua. Les set cames de la Vella Quaresma simbolitzen les set setmanes que separen el final de Carnaval de la Pasqua. Durant aquest període, el Mercat Central de Tarragona exposa una gran figura de la Vella Quaresma.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Tallers alimentació
21/04/2022

El Mercat Central programa un cicle de cinc tallers setmanals d'alimentació saludable

Sota el nom de 7 de Mercat, els tallers ensenyaran com elaborar un menú setmanal variat, senzill i amb productes de mercat. Es realitzaran cada dimecres de 18.00 a 20.00h a partir del 27 d’abril.

Ves a la noticia
Mercadets Tarragona
07/04/2022

Obert el període de renovacions de parades dels mercadets

La documentació es pot presentar de manera presencial a les oficines dels Mercats de Tarragona (Passatge Cobos 4, Tarragona) o per correu electrònic.

Ves a la noticia
mural exterior
05/04/2022

El Mercat de Torreforta estrena un gran mural exterior per commemorar el seu 40è aniversari

És obra de la il·lustradora Maga i recrea una escena quotidiana dels paradistes del mercat.

Ves a la noticia