17/11/2022

La Fira de l'Oli Nou DOP Siurana arriba a la Plaça Corsini el 25 i 26 de novembre

Les parades del Mercat Central repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli”. La recaptació del vermut de dissabte anirà íntegrament destinada al Gran Recapte d’Aliments, que també se celebra el mateix cap de setmana.

fira oli

La Fira de l’Oli DOP Siurana arribarà a Plaça Corsini el divendres i dissabte, 25 i 26 de novembre, coincidint enguany amb el Gran Recapte d’Aliments. La cita està coorganitzada per l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Regulador de la DOP Siurana i Unió Origen de Reus, amb la col·laboració de Mercats de Tarragona i el Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre. Durant dos dies, una destacada representació de la denominació d’origen protegida Siurana, que formen més de 5.000 pagesos i pageses representants de cinc comarques de Tarragona de les set que son territori DOP Siurana, oferiran als visitants l’oli del raig, el primer de l’any.
 
Com es habitual, les parades del Mercat Central de Tarragona s’impliquen en aquesta consolidada cita i repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli” que tindrà lloc el dissabte 26 a la tarda. La Fira de l’Oli DOP Siurana de Tarragona, que enguany arriba a la seva vint-i-dosena edició, comptarà amb un programa ampli d’activitats lúdiques i familiars, com la sessió de vermut, que es complementarà amb la recaptació de diners per al Banc dels Aliments, però també berenars per la mainada, així actuacions musicals, tallers infantils, tallers de tast d’oli, sense oblidar la tarda de dissabte a ritme de swing.


La presentació d’aquesta 22a edició ha tingut lloc al Mercat Central de Tarragona i ha comptat amb la presència del conseller de Comerç, Fires, Mercats i Consum, i president de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal; el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran; el vicepresident del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Pere Joan Salas; i el president del Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona, Eusebio Alonso. Dídac Nadal ha destacat que “la Fira de l’Oli s’ha convertit ja en una cita imperdible pels tarragonins i tarragonines, i és un plaer per l’empresa de Mercats seguir posant el nostre granet de sorra cada any”.
 
 
Una nova edició solidària
Una edició més, i ja en van set, la Fira de l’Oli nou de Tarragona serà solidària amb el Gran Recapte del Banc dels Aliments. La recaptació del vermut del dissabte anirà íntegrament destinada al Banc dels Aliments. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració dels vermuts de la cooperativa de Montbrió (Montebrione) i d’Unió Origen (Or del Camp), i el suport del Gremi de pagesos de St. Llorenç i St. Isidre.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercadet forum
12/07/2024

Surt de nou a licitació la creació d'una ruta urbana entre mercats, mercadets i punts identitaris de la ciutat

A través de la tècnica del storytelling s’enllaçaran els punts d’interès amb una història ficcionada amb referències patrimonials i relats reals. És una de les accions del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia
peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia