10/05/2024

La fira d'abril a Bonavista supera els 65.000 visitants

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva de la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització.

Durant sis dies les cinc casetes instal·lades han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art.

fira d'abril 2024

La Fira d’Abril a Bonavista va tancar ahir diumenge la seva 30a edició amb un balanç de xifres rècord, més de 65.000 persones han gaudit de la Fira i de la Fira d’atraccions des del dimarts 30 d’abril fins al diumenge 5 de maig.

La presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, destaca que “hem recuperat la Fira d’Abril pensada per a la ciutadania, escoltant a associacions i entitats i el resultat amb el nou format i la nova ubicació ha estat encertat”.  

Durant els sis dies de celebració el recinte ubicat a l’aparcament asfaltat del Mercadet de Bonavista ha comptat amb un dispositiu de seguretat i control d’accés a la fira, “ha garantit que tothom hagi pogut gaudir de la Fira de forma segura. I aquesta era una de les prioritats per a l'organització.” afegeix Montse Adan. 

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva que ha tingut la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització. 

En els pròxims dies hi ha previstes reunions tècniques entre l’organització i les entitats participants per tal de fer balanç final d’aquesta edició de la Fira, compartir valoracions, alhora que es començarà a treballar en sinergies per a l’impuls de l’esdeveniment en la 31a edició. Des de Mercats, de cara a la propera edició ja es treballa per obrir la Fira a més entitats, aconseguir més projecció com a referent de fires d’abril de Catalunya, i atreure més visitants de fora del territori.

Les casetes, identitat i ànima de la Fira

Casa Andalucía de Tarragona, Associació de Veïns de Bonavista, Club Cultural Bonavista, AAVV Progresista de Torreforta i Resistencia Bandera Negra han estat les cinc entitats participants. Durant sis dies han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art. 

L’Associació de Veïns de Bonavista ha estat la guanyadora del concurs de xarxes socials que ha organitzat Mercats de Tarragona a la caseta millor decorada, el premi és un pastís d’aniversari de la Pastisseria Velvet, que ha fet expressament, amb motiu del 30è aniversari de la Fira. 

Nou model, nova distribució i nova ubicació 

Enguany la Fira d’Abril ha estrenat una nova ubicació en un recinte de 13.000 m2 i ha permès poder encabir tota l’oferta cultural, gastronòmica i d’oci, alhora que ha garantit l’accessibilitat a tothom. 

Un dels èxits d’aquesta 30a edició de la Fira d’Abril ha estat el nou format de distribució de la Fira amb un ampli passadís central de 12 metres d’ample i 100 metres de llarg, i amb la disposició de les casetes col·locades a banda i banda del passadís central. Tanmateix, la instal·lació d’un escenari central cobert i professional ha permès acollir tota programació musical nocturna amb artistes del territori, i de la resta de l’Estat. 

Durant les tardes de la Fira l’escenari s’ha cedit a sis escoles de dansa i associacions que han reunit a 400 alumnes actuant a l’escenari. 

Més informació a: mercatsdetarragona.cat

  • Adjuntem fotografies d'Ari Lucena

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

fira d'abril 2024
10/05/2024

La fira d'abril a Bonavista supera els 65.000 visitants

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva de la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització. Durant sis dies les cinc casetes instal·lades han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art.

Ves a la noticia
La fira d'abril s'ha estrenat amb el viatge d'obertura de la nòria
26/04/2024

La fira d'abril s'ha estrenat amb el viatge d'obertura de la nòria

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, la presidenta de Mercats i consellera de Comerç, Montse Adan, i les entitats participants a la Fira, han realitzat el viatge inaugural de la Nòria de 33 metres La Fira recupera amb força la programació musical i d’oci prevista per als dies de l’esdeveniment

Ves a la noticia
La Fira d'Abril torna a Bonavista del 30 d'abril al 5 de maig
11/04/2024

La Fira d'Abril torna a Bonavista del 30 d'abril al 5 de maig

En aquesta edició se celebra el 30è aniversari de la Fira, s’instal·laran un total de dotze casetes en una superfície de 13.000 m2 La Fira d’atraccions serà durant deu dies a partir del divendres 26 d’abril, i una de les novetats és la instal·lació d’una nòria de 33 metres d’alçada

Ves a la noticia