07/02/2024

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències. Un any més la iniciativa comptarà amb la implicació de la Fundació Estela.

dijous gras

Els Mercats de Tarragona tornaran a celebrar el seu particular carnaval gastronòmic amb la tradicional distribució de botifarra d’ou per Dijous Gras. A partir de les 10 del matí de demà dijous 8 de febrer, el Mercat Central i el Mercat de Torreforta oferiran racions gratuïtes d’aquesta menja tan típica a la ciutat. Es tracta d’una de les cites més consolidades i tradicionals dels dies carnaval a Tarragona, i enguany comptarà de nou amb la col·laboració de la Fundació Estela. Les racions es repartiran de 10.00 a 14.00h o fins a esgotar existències.
 
La presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha volgut destacar el paper que juguen els mercats de la ciutat en reivindicar no només el carnaval festiu i de disbauxa sinó també el carnaval gastronòmic i més tradicional: “fa anys que el Mercat Central i el Mercat de Torreforta s’impliquen en la programació de Carnaval i és un goig continuar celebrant amb els tarragonins i tarragonines un dia tan assenyalat com el Dijous Gras a la ciutat”.
 
 
Els mercats, participatius per Carnaval
Més enllà de la celebració de Dijous Gras, els Mercats de la ciutat s’impliquen un any més en la programació d’actes durant i després de Carnaval. D’una banda, el tradicional concurs infantil de dibuix celebra aquest 2024 la seva 5ena edició. Està en marxa des del passat divendres i la làmina de participació es pot recollir a la consigna del Mercat Central, al Bar Marisol del Mercat de Torreforta, o descarregar-la a les xarxes socials dels Mercats.
 
També cal destacar l’habitual pluja de disfresses de les parades del Mercat Central i de Torreforta, que tindrà lloc divendres i dissabte, així com la visita del Rei Carnestoltes i la Concubina, prevista pel mateix divendres 9 de febrer al migdia. Tot això sense oblidar que la Plaça Corsini es converteix des d’aquest any en la Plaça de la Disbauxa esdevenint així l’epicentre festiu d’aquests dies de disbauxa.
 
 
Torna la Vella Quaresma al Mercat
I un cop acabin els dies de Carnaval, serà el torn per a l’espectacle de la Vella Quaresma. Amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i sota el nom de “La Vella Quaresma: el misteri de la serra”, el Mercat Central acollirà per 6è any aquest tradicional espectacle familiar itinerant que durant set dimecres consecutius tallarà les set cames del personatge. Les representacions començaran el proper dimecres 14 de febrer a les 18.00h.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercadet forum
12/07/2024

Surt de nou a licitació la creació d'una ruta urbana entre mercats, mercadets i punts identitaris de la ciutat

A través de la tècnica del storytelling s’enllaçaran els punts d’interès amb una història ficcionada amb referències patrimonials i relats reals. És una de les accions del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia
peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia