01/04/2022

Instal·lats a la plaça Corsini els 5 taulers de jocs tradicionals del projecte "Jocs a plaça"

Els més petit podran jugar al carrer a diversos jocs tradicionals com els escacs, el tres en ratlla, l’escala, la xarranca i les xapes. El projecte s’emmarca en les activitats del 5è aniversari de la remodelació del Mercat Central.

Jocs a Plaça

La superfície de la plaça Corsini compta des d’avui amb un conjunt de 5 taulers de jocs tradicionals de gran format destinats als nens i nenes de la ciutat. El projecte, anomenat “Jocs a plaça”, permetrà que els més petit puguin jugar al carrer a diversos jocs tradicionals com els escacs, el tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes
 
Tots ells han estat il·lustrats pel tarragoní Edu Polo i compten amb motius gràfics vinculats a l’alimentació i als elements característics del Mercat Central. La iniciativa s’ha impulsat amb motiu del 5è aniversari de la remodelació del Mercat arrel d’una proposta del col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona. Després d’haver d’ajornar la seva instal·lació uns dies per motius meteorològics, des d’avui mateix ja estan tots els jocs a disposició dels més petits.
 
El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha subratllat que “la plaça Corsini és des d'avui una mica més bonica, alegre i amable. Els jocs a terra vinilats, amb el meravellós disseny del tarragoní Edu Polo, donen resposta a una de les reivindicacions més històriques de la zona centre de la ciutat. Moltes gràcies a l'entitat Les Tecletes que van proposar la idea a l'empresa de Mercats donant resposta al repte de conciliar l'activitat del dia a dia de la plaça amb les necessitats de les famílies".
 
 
Préstec a consigna del Mercat
Cada joc disposarà d’un cartell informatiu amb les instruccions i edat de joc recomanada. Les peces per jugar-hi es podran recollir en préstec a la Consigna del Mercat Central. Els “Jocs a Plaça” han estat dissenyats per a ser utilitzats de forma oberta, pública i responsable per aquells nens i nenes que ho desitgin seguint les edats recomanades. Els pares/mares/tutors han de vetllar per l’ús adequat dels jocs, així com pel correcte manteniment de les peces i taulers.

Jocs a Plaça

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Congrés de Mercats de Catalunya a Tarragona
16/11/2023

Tarragona acull el 4t Congrés de Mercats Municipals de Catalunya

Els nous hàbits del consumidor o una millor integració de la sostenibilitat i la innovació en l’estratègia d’aquest canal comercial, entre els temes centrals de la trobada

Ves a la noticia
Presentació DOP Siurana
15/11/2023

La plaça Corsini tornarà a viure la fira de l'oli nou amb la 23a Fira de l'Oli DOP Siurana

La cita d’enguany serà el 24 i 25 de novembre i comptarà amb la participació de més d’una desena de cooperatives representants de comarques de Tarragona Les parades del Mercat Central repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli”

Ves a la noticia
Cursa Sant Silvestre i campanya donació Sang Silvestre
13/11/2023

Arrenca la 19a Cursa Sant Silvestre i la 6a campanya de donació 'Sang Silvestre'

El Mercat Central de Tarragona ha acollit, un any més, la presentació d’aquesta tradicional cursa popular i serà el punt de recollida dels dorsals del 29 al 30 de desembre. La cursa es farà el 31 de desembre i per sisè any consecutiu torna la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Tarragona, la ‘Sang Silvestre’

Ves a la noticia