01/04/2022

Instal·lats a la plaça Corsini els 5 taulers de jocs tradicionals del projecte "Jocs a plaça"

Els més petit podran jugar al carrer a diversos jocs tradicionals com els escacs, el tres en ratlla, l’escala, la xarranca i les xapes. El projecte s’emmarca en les activitats del 5è aniversari de la remodelació del Mercat Central.

Jocs a Plaça

La superfície de la plaça Corsini compta des d’avui amb un conjunt de 5 taulers de jocs tradicionals de gran format destinats als nens i nenes de la ciutat. El projecte, anomenat “Jocs a plaça”, permetrà que els més petit puguin jugar al carrer a diversos jocs tradicionals com els escacs, el tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes
 
Tots ells han estat il·lustrats pel tarragoní Edu Polo i compten amb motius gràfics vinculats a l’alimentació i als elements característics del Mercat Central. La iniciativa s’ha impulsat amb motiu del 5è aniversari de la remodelació del Mercat arrel d’una proposta del col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona. Després d’haver d’ajornar la seva instal·lació uns dies per motius meteorològics, des d’avui mateix ja estan tots els jocs a disposició dels més petits.
 
El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha subratllat que “la plaça Corsini és des d'avui una mica més bonica, alegre i amable. Els jocs a terra vinilats, amb el meravellós disseny del tarragoní Edu Polo, donen resposta a una de les reivindicacions més històriques de la zona centre de la ciutat. Moltes gràcies a l'entitat Les Tecletes que van proposar la idea a l'empresa de Mercats donant resposta al repte de conciliar l'activitat del dia a dia de la plaça amb les necessitats de les famílies".
 
 
Préstec a consigna del Mercat
Cada joc disposarà d’un cartell informatiu amb les instruccions i edat de joc recomanada. Les peces per jugar-hi es podran recollir en préstec a la Consigna del Mercat Central. Els “Jocs a Plaça” han estat dissenyats per a ser utilitzats de forma oberta, pública i responsable per aquells nens i nenes que ho desitgin seguint les edats recomanades. Els pares/mares/tutors han de vetllar per l’ús adequat dels jocs, així com pel correcte manteniment de les peces i taulers.

Jocs a Plaça

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Tallers alimentació
21/04/2022

El Mercat Central programa un cicle de cinc tallers setmanals d'alimentació saludable

Sota el nom de 7 de Mercat, els tallers ensenyaran com elaborar un menú setmanal variat, senzill i amb productes de mercat. Es realitzaran cada dimecres de 18.00 a 20.00h a partir del 27 d’abril.

Ves a la noticia
Mercadets Tarragona
07/04/2022

Obert el període de renovacions de parades dels mercadets

La documentació es pot presentar de manera presencial a les oficines dels Mercats de Tarragona (Passatge Cobos 4, Tarragona) o per correu electrònic.

Ves a la noticia
mural exterior
05/04/2022

El Mercat de Torreforta estrena un gran mural exterior per commemorar el seu 40è aniversari

És obra de la il·lustradora Maga i recrea una escena quotidiana dels paradistes del mercat.

Ves a la noticia