01/12/2023

ES PRESENTA LA MARCA PEIX BLAU TARRAGONA

L'acte ha tingut lloc aquest migdia al Mercat Central

Presentació peix blau de Tarragona

Aquest migdia el Mercat Central de Tarragona ha estat l’escenari de la presentació de la marca ‘Peix Blau Tarragona’ de l’OPP’92. L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela Casanovas; el president de l'Associació Peix Blau CATSUD-Tarragona, OPP'92, Oscar Rillo, així com representants d’institucions vinculades al sector pesquer i del territori. 

 

Montse Adan ha destacat que “el peix blau és un producte d’alt valor gastronòmic i que forma part de la identitat i de la nostra essència com a ciutat marinera Mediterrània. És un orgull poder acollir als Mercats de Tarragona la presentació de la marca Peix Blau Tarragona que és el resultat de la unió d’esforços per a posar en valor aquest producte”. Tanmateix, Montse Adan ha afegit que “els mercats municipals i el sector pesquer són dos sectors que van de la mà”. 

 

L’Organització de Productors Pesquers de Peix Blau CATSUD-Tarragona agrupa 10 embarcacions adherides dels ports de Tarragona, Cambrils i L'Ametlla de Mar. L’OPP’92 neix per a esdevenir un interlocutor i per poder tenir veu davant de les institucions europees. I també per garantir la renda dels productors del sector, la pesca sostenible i l’estabilitat dels mercats. 

 

La marca pròpia ‘Peix Blau Tarragona’ té com a objectiu consolidar-se com a referent de qualitat en l’àmbit internacional per la seva proximitat amb el producte i per l’hàbitat del peix blau. 

 

Organització de Productors Pesquers

Una OPP és una organització de productors pesquers que té l’objectiu de posar en valor el producte i la feina de pescadors i pescadores. Tanmateix, exerceixen un paper fonamental en la millora de la transparència de la cadena de valor i la traçabilitat del producte des de la captura fins al consumidor final. 

 

La constitució de l’OPP, de manera compatible i complementària a les Confraries de Pescadors, permet al sector pesquer el desenvolupament d’iniciatives de millora de la comercialització dels productes pesquers i contribueix a millorar la viabilitat i competitivitat del sector.

 

 

Més informació a: https://peixblautarragona.cat/

 

 

  • Adjuntem fotografies de Quimeras Tarragona 

 

Tarragona, 1 de desembre de 2023

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercadet forum
12/07/2024

Surt de nou a licitació la creació d'una ruta urbana entre mercats, mercadets i punts identitaris de la ciutat

A través de la tècnica del storytelling s’enllaçaran els punts d’interès amb una història ficcionada amb referències patrimonials i relats reals. És una de les accions del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia
peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia