16/03/2022

Els Mercats celebren el seu doble aniversari amb taulers de jocs tradicional a la Plaça Corsini i una fideuà popular a Torreforta

Es compleixen 40 anys de la inauguració del Mercat de Torreforta i 5 del nou edifici del Mercat Central. La iniciativa “Jocs a Plaça” contempla la instal·lació de 5 taulers de jocs populars al terra de la Plaça Corsini.

Aniversari Mercats

ACTUALITZACIÓ: degut a les previsions meteorològiques d'aquest cap de setmana, la instal·lació dels "Jocs a Plaça" a la Plaça Corsini queda ajornada fins a nou avís. Properament es comunicarà la nova data de posada en marxa del projecte.

Els Mercats de Tarragona estan de doble aniversari. Avui 16 de març de 2022 es compleixen 40 anys de la inauguració del Mercat de Torreforta i 5 anys de l’obertura del nou edifici del Mercat Central després de la seva remodelació. Entre els actes programats més destacats destaquen una fideuà popular al Mercat de Torreforta prevista per aquest dissabte i el projecte “Jocs a Plaça”, que contempla la instal·lació al terra de la Plaça Corsini de cinc jocs tradicionals gegants per tal que els nens i nenes de la ciutat puguin jugar-hi al carrer: escacs, tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes.

Aquestes activitats es complementaran també aquest cap de setmana amb actuacions musicals de “El Último Vinilo” als dos mercats, una gimcama familiar a càrrec de la Biblioteca Pepita Ferrer i una tarda de música i tapes al Mercat de Torreforta. A més, en els propers dies també està prevista la instal·lació d’un mural commemoratiu a l’exterior de la façana del Mercat de Torreforta.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha destacat la rellevància d’aquest doble aniversari i ha afegit que "amb els temps que corren donem més valor que mai al fet de tenir dos motius de celebració tan importants. És per això que des de l’empresa pública de Mercats hem organitzat un seguit d’activitats lúdiques i festives per posar en valor el pas del temps als nostres mercats i destacar com s’han convertir en dos eixos fonamentals de la vida comercial, social i cultural dels seus respectius barris". Nadal tambñe ha conclòs afegint: "vull donar el meu més sincer agraïment a tots els treballadors i treballadores de l’empresa pública de Mercats, així com als paradistes del Mercat Central i Torreforta per fer possible que any rere any els mercats de la nostra ciutat es consolidin com un autèntic referent".

A l’acte també hi han assistit Montse Bertran, paradista i presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat Central; l’il·lustrador Edu Polo i representants del col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona.

Decoració especial i jocs per als més petits al Mercat Central

El projecte “Jocs a Plaça” entrarà en funcionament a partir d’aquest dissabte 19 de març. El terra de la Plaça Corsini acollirà la instal·lació permanent de cinc vinils il·lustrats pel tarragoní Edu Polo que representaran el tauler de cinc jocs tradicionals gegants: escacs, tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes. Cada joc disposarà d’un cartell informatiu amb les instruccions i edat de joc recomanada. Les peces per jugar-hi es podran recollir en préstec a la Consigna del Mercat Central. Els “Jocs a Plaça” han estat dissenyats per a ser utilitzats de forma oberta, pública i responsable per aquells nens i nenes que ho desitgin seguint les edats recomanades. Els pares/mares/tutors han de vetllar per l’ús adequat dels jocs, així com pel correcte manteniment de les peces i taulers.

D’altra banda, el Mercat Central també comptarà amb una decoració especial de les seves pèrgoles interiors amb motiu del 5è aniversari, així com amb l’actuació musical de “El Último Vinilo” dissabte 19 de març a partir de les 13.30h, una estona abans de la representació teatral de la Vella Quaresma, prevista com cada dissabte a les 18.05h, just després del Carilló.

Fideuà, música i tapes a Torreforta
La fideuà popular organitzada al Mercat de Torreforta, a càrrec de Pitu Mosquits i prevista per aquest dissabte 19 de març a partir de les 13.30h serà el plat fort de la celebració del seu 40è aniversari. Els tiquets per ració, a un preu de 4 euros i amb consumició gratuïta, ja es poden adquirir a les parades del mateix mercat.

El dia abans però, serà el torn de la gimcama familiar pel Mercat organitzada per la Biblioteca Pepita Ferrer. Tindrà lloc el divendres 18 de març a les 17.30h i les inscripcions ja es poden fer al taulell de la sala infantil de la biblioteca. La tarda de divendres al Mercat de Torreforta acabarà amb l’actuació musical en directe de “El Último Vinilo” i una degustació de tapes, que pretén reunir a paradistes, familiars, amics i veïns per celebrar conjuntament aquests 40 anys d’història del mercat.

aniversari mercats

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Projecte envelat NUA Arquitectes
23/10/2023

EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE L’EMPRESA DE MERCATS DE TARRAGONA APROVA ENCARREGAR UN NOU AVANTPROJECTE D’HUMANITZACIÓ DE LA PLAÇA CORSINI

Es tracta de la proposta “L’envelat”, presentada per NUA Arquitectes, Lligams i Elisenda Rosàs, i que va quedar en segona posició al concurs d’idees

Ves a la noticia
expo aliments
05/10/2023

El Mercat Central acull l'exposició de gran format "Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant els aliments de manera solidària"

Pretén sensibilitzar sobre el malbaratament sistemàtic d’aliments i la tasca d’aprofitament que duen a terme els bancs dels aliments i altres entitats. La Plaça Corsini acollirà dissabte 7 d’octubre el Gran dinar d’Aprofitament, un àpat obert, gratuït i elaborat amb aliments recuperats.

Ves a la noticia
Congrés de Mercats
03/10/2023

Tarragona acollirà per primera vegada el Congrés de Mercats Municipals de Catalunya el proper 20 de novembre

Aquesta 4a edició se celebrarà al Palau de Congressos de la ciutat i hi assistiran paradistes, representants i tècnics d’aquests equipaments comercials. La jornada girarà entorn la sostenibilitat i la innovació als mercats municipals i inclourà una visita al Mercat Central. Està impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i comptarà enguany amb la col·laboració de l’empresa de Mercats de Tarragona.

Ves a la noticia