10/10/2022

El xef Quach del restaurant El Terrat oferirà una exhibició de cuina al Mercat Central aquest dijous

Tindrà lloc el dijous 13 d’octubre i comptarà amb consells saludables simultanis de Mar Callau, nutricionista i dietista de Creu Roja. Una exposició fotogràfica de temàtica gastronòmica complementarà les activitats al mercat amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació.

xef quach

El Mercat Central de Tarragona i Creu Roja organitzen una exhibició de cuina aquest dijous 13 d’octubre amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, que se celebra aquest proper diumenge. A partir de les 11.00h del matí, el xef Quach del restaurant El Terrat de Tarragona cuinarà tres plats saludables amb productes de les parades del Mercat Central. A més, l’exhibició comptarà també amb explicacions simultànies i en directe de Mar Callau, nutricionista i dietista de Creu Roja, qui compartirà detalls i consells dels aliments entre tots els assistents. 


Es tracta d’una activitat gratuïta però es pot reservar seient a través del web www.entradium.com 


D’altra banda, una exposició fotogràfica de temàtica gastronòmica complementa les activitats al mercat amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació. Es tracta de “Km 0”, una exposició de Mariona Torrell, que explora la relació cromàtica entre fruites i verdures. Està instal·lada al vestíbul -1 del Mercat Central.


Tres exposicions fotogràfiques
A aquesta exposició d’aliments cal sumar-hi dues altres propostes fotogràfiques al mercat. La mateixa autora Mariona Torrell exposa també al vestíbul -1 el projecte “Vida”, mentre que Miriam Hierrezuelo exposa al vestíbul principal del Mercat Central “En un món de grisos”, el qual pretén mostrar a l’espectador la contemplació en les petites coses de la vida. Les dues autores han estat alumnes de Fotografia de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. 


Cinefòrum de la Creu Roja
A més, Creu Roja Tarragona també oferirà un cinefòrum sobre el capítol dedicat a Catalunya de la sèrie 'Un paisaje en la cazuela', produïda per la mateixa entitat, que repassa alguns dels productes i receptes més destacades de cada territori espanyol. El visionat del capítol, en aquest cas sobre els bolets, anirà acompanyat d'una xerrada amb consells i recomanacions d'una nutricionista sobre com utilitzar aquest producte de temporada a la cuina. L'activitat tindrà lloc el dia 20 d'octubre al local de Creu Roja a la Plaça dels Infants, de 16h a 17:30h (places limitades, amb inscripció prèvia). 

expo mercat

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

activitats nadal mercat
28/11/2022

El Mercat Central celebrarà el Nadal amb la visita del millor xocolater del món, un gran arbre lluminós i un sorteig diari de vals de compra

Sota el títol de “Reviu el Nadal, reviu-lo a taula” la programació al mercat per Nadal comptarà amb les actuacions musicals de “La Prèvia al Mercat”, tallers gastronòmics i els tradicionals actes nadalencs, entre d’altres iniciatives. Una campanya de sensibilització sobre l’acolliment familiar de la Fundació Casa Sant Josep serà la protagonista de la decoració nadalenca del recinte.

Ves a la noticia
residus
22/11/2022

Tarragona se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una campanya de sensibilització adreçada a comerços i mercats

L’objectiu és informar i reforçar les bones pràctiques en la gestió de residus derivats del consum.

Ves a la noticia
fira oli
17/11/2022

La Fira de l'Oli Nou DOP Siurana arriba a la Plaça Corsini el 25 i 26 de novembre

Les parades del Mercat Central repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli”. La recaptació del vermut de dissabte anirà íntegrament destinada al Gran Recapte d’Aliments, que també se celebra el mateix cap de setmana.

Ves a la noticia