04/04/2022

El procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central conclou amb un 98% de participació

La opció més votada, que ha rebut un 74% dels vots, manté l’horari actual del mercat però estableix franges d’obertura voluntària. La proposta majoritària haurà de passar ara pel Consell d’Administració de l’empresa abans de ser validada definitivament pel ple municipal. Cal destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat han participat en la jornada de votació.

El procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central conclou amb un 98% de participació

Avui s’ha dut a terme la jornada de votació del procés participatiu en relació a la proposta de canvi d’horari del Mercat Central. Amb una participació del 98% dels paradistes i concessionaris del mercat, la opció més votada ha rebut el 74% dels vots i contempla mantenir l’horari d’obertura actual del mercat de 8.30 a 21.00h de dilluns a dissabte però estableix franges d’obertura voluntària: de 8.30 a 9.00h, de 15.00 a 17.00h i de 20.00 a 21.00h. També contempla que la tarda de dissabte sigui voluntària i que les parades de peix puguin tancar el dilluns. Cal destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat han participat en la jornada de votació.
 
Com que el resultat del procés participatiu ha estat majoritari i amb una participació quasi total, el resultat es considera vinculant. A continuació, aquest resultat haurà de ser ratificat en primer lloc pel Consell d’Administració de l’empresa de Mercats i posteriorment ser traslladat al plenari municipal per tal que aquest aprovi la modificació puntual del reglament de mercats.
 
El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament, Dídac Nadal, s’ha mostrat molt satisfet per l’alta participació i ha destacat que “des de l’inici hem pretès que els paradistes es fessin seu aquest procés participatiu i hem escoltat en tot moment les seves propostes. El 98% de participació i el 74% de vots favorables de l’opció majoritària demostren que el consens aconseguit és molt important”.

La segona proposta que ha rebut més vots (un 21%) contemplava les mateixes franges horàries que la opció guanyadora però allargant l’horari de tancament fins les 22.00h.
 
 
Proposta de la Comissió Mixta

L’impuls d’un procés participatiu en relació a l’horari del Mercat Central va néixer arran d’una petició dels representants de la Comissió Mixta, formada per representants dels paradistes i l’empresa de Mercats, amb la voluntat d’adaptar l’horari del mercat a les necessitats actuals i als canvis socials i comercials dels darrers anys. Després de realitzar reunions informatives sectorials amb totes les parades del mercat, al procés participatiu s’ha votat finalment entre quatre propostes diferents d’horaris d’obertura.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercat de nit
13/09/2022

El Mercat de Nit tanca una edició d'èxit amb més de 15.000 racions i 5.000 consumicions servides

L’interior del Mercat Central i la Plaça Corsini van aplegar unes 7.000 persones al llarg de la nit. L’aparcament de Corsini va omplir totes les seves places disponibles.

Ves a la noticia
Santa Tecla saludable
07/09/2022

Els mercats i comerços de la ciutat, a punt per Santa Tecla

La Xarxa Santa Tecla i els Mercats de Tarragona impulsen una campanya de foment d’hàbits saludables durant festes. L’artista Julen actuarà el 14 de setembre a Plaça Corsini en un bingo solidari en favor de la Fundació Estela. La conselleria de Comerç posarà en marxa una iniciativa de dinamització vinculada a la festa major tarragonina i a l’aniversari de l'arribada de la relíquia a la ciutat.

Ves a la noticia
mercat de nit
05/09/2022

Torna el Mercat de Nit, que celebra la seva 3a edició

Lluís Gavaldà, Poppy Selector i DJ The Jef seran els protagonistes musicals de la nit, que comptarà amb més de 40 varietats de tapes elaborades pels paradistes del Mercat Central. L’”amparitu” tornarà a ser la moneda oficial i es pot adquirir ja de forma anticipada a la parada de La Teca i la Meca del mercat.

Ves a la noticia