04/04/2022

El procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central conclou amb un 98% de participació

La opció més votada, que ha rebut un 74% dels vots, manté l’horari actual del mercat però estableix franges d’obertura voluntària. La proposta majoritària haurà de passar ara pel Consell d’Administració de l’empresa abans de ser validada definitivament pel ple municipal. Cal destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat han participat en la jornada de votació.

El procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central conclou amb un 98% de participació

Avui s’ha dut a terme la jornada de votació del procés participatiu en relació a la proposta de canvi d’horari del Mercat Central. Amb una participació del 98% dels paradistes i concessionaris del mercat, la opció més votada ha rebut el 74% dels vots i contempla mantenir l’horari d’obertura actual del mercat de 8.30 a 21.00h de dilluns a dissabte però estableix franges d’obertura voluntària: de 8.30 a 9.00h, de 15.00 a 17.00h i de 20.00 a 21.00h. També contempla que la tarda de dissabte sigui voluntària i que les parades de peix puguin tancar el dilluns. Cal destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat han participat en la jornada de votació.
 
Com que el resultat del procés participatiu ha estat majoritari i amb una participació quasi total, el resultat es considera vinculant. A continuació, aquest resultat haurà de ser ratificat en primer lloc pel Consell d’Administració de l’empresa de Mercats i posteriorment ser traslladat al plenari municipal per tal que aquest aprovi la modificació puntual del reglament de mercats.
 
El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament, Dídac Nadal, s’ha mostrat molt satisfet per l’alta participació i ha destacat que “des de l’inici hem pretès que els paradistes es fessin seu aquest procés participatiu i hem escoltat en tot moment les seves propostes. El 98% de participació i el 74% de vots favorables de l’opció majoritària demostren que el consens aconseguit és molt important”.

La segona proposta que ha rebut més vots (un 21%) contemplava les mateixes franges horàries que la opció guanyadora però allargant l’horari de tancament fins les 22.00h.
 
 
Proposta de la Comissió Mixta

L’impuls d’un procés participatiu en relació a l’horari del Mercat Central va néixer arran d’una petició dels representants de la Comissió Mixta, formada per representants dels paradistes i l’empresa de Mercats, amb la voluntat d’adaptar l’horari del mercat a les necessitats actuals i als canvis socials i comercials dels darrers anys. Després de realitzar reunions informatives sectorials amb totes les parades del mercat, al procés participatiu s’ha votat finalment entre quatre propostes diferents d’horaris d’obertura.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

RDP Next Mercat
23/01/2023

Tarragona rep 1,2M€ dels fons Next GenerationUE per a la digitalització comercial

El projecte “Tarragona centre comercial obert” permetrà impulsar la transformació digital comercial i aplicar mesures de sostenibilitat i eficiència energètica. Les accions s’emmarquen en tres eixos d’actuació i la previsió és que s’implementin al llarg de l’any 2023 i finalitzin abans del mes de juny de 2024.

Ves a la noticia
bonavista aparcament
20/01/2023

Entra en funcionament el nou sistema de pagament de l'aparcament del Mercat de Bonavista

Aparcar-hi els diumenges en horari de mercat tindrà un cost d’1 euro/dia; fora d’aquest horari seguirà sent de franc. El recinte del mercat seguirà comptant amb dos aparcaments gratuïts. Amb motiu de l’arribada de la COVID l’any 2020 va passar a ser gratuït de forma provisional.

Ves a la noticia
tocabemolls
20/12/2022

Torna l'acte benèfic "Per Nadal, cap infant sense regal", impulsat per la Xaranga Tocabemolls i el Club Maginet, i amb la col·laboració del Mercat Central

La 4a edició de la iniciativa tindrà lloc el dissabte 24 de desembre a partir de les 11.00h a Plaça Corsini. La rifa solidària comptarà amb una panera de productes de paradistes del Mercat Central i diversos premis d’establiments col·laboradors.

Ves a la noticia