04/04/2022

El procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central conclou amb un 98% de participació

La opció més votada, que ha rebut un 74% dels vots, manté l’horari actual del mercat però estableix franges d’obertura voluntària. La proposta majoritària haurà de passar ara pel Consell d’Administració de l’empresa abans de ser validada definitivament pel ple municipal. Cal destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat han participat en la jornada de votació.

El procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central conclou amb un 98% de participació

Avui s’ha dut a terme la jornada de votació del procés participatiu en relació a la proposta de canvi d’horari del Mercat Central. Amb una participació del 98% dels paradistes i concessionaris del mercat, la opció més votada ha rebut el 74% dels vots i contempla mantenir l’horari d’obertura actual del mercat de 8.30 a 21.00h de dilluns a dissabte però estableix franges d’obertura voluntària: de 8.30 a 9.00h, de 15.00 a 17.00h i de 20.00 a 21.00h. També contempla que la tarda de dissabte sigui voluntària i que les parades de peix puguin tancar el dilluns. Cal destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat han participat en la jornada de votació.
 
Com que el resultat del procés participatiu ha estat majoritari i amb una participació quasi total, el resultat es considera vinculant. A continuació, aquest resultat haurà de ser ratificat en primer lloc pel Consell d’Administració de l’empresa de Mercats i posteriorment ser traslladat al plenari municipal per tal que aquest aprovi la modificació puntual del reglament de mercats.
 
El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament, Dídac Nadal, s’ha mostrat molt satisfet per l’alta participació i ha destacat que “des de l’inici hem pretès que els paradistes es fessin seu aquest procés participatiu i hem escoltat en tot moment les seves propostes. El 98% de participació i el 74% de vots favorables de l’opció majoritària demostren que el consens aconseguit és molt important”.

La segona proposta que ha rebut més vots (un 21%) contemplava les mateixes franges horàries que la opció guanyadora però allargant l’horari de tancament fins les 22.00h.
 
 
Proposta de la Comissió Mixta

L’impuls d’un procés participatiu en relació a l’horari del Mercat Central va néixer arran d’una petició dels representants de la Comissió Mixta, formada per representants dels paradistes i l’empresa de Mercats, amb la voluntat d’adaptar l’horari del mercat a les necessitats actuals i als canvis socials i comercials dels darrers anys. Després de realitzar reunions informatives sectorials amb totes les parades del mercat, al procés participatiu s’ha votat finalment entre quatre propostes diferents d’horaris d’obertura.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Tallers alimentació
21/04/2022

El Mercat Central programa un cicle de cinc tallers setmanals d'alimentació saludable

Sota el nom de 7 de Mercat, els tallers ensenyaran com elaborar un menú setmanal variat, senzill i amb productes de mercat. Es realitzaran cada dimecres de 18.00 a 20.00h a partir del 27 d’abril.

Ves a la noticia
Mercadets Tarragona
07/04/2022

Obert el període de renovacions de parades dels mercadets

La documentació es pot presentar de manera presencial a les oficines dels Mercats de Tarragona (Passatge Cobos 4, Tarragona) o per correu electrònic.

Ves a la noticia
mural exterior
05/04/2022

El Mercat de Torreforta estrena un gran mural exterior per commemorar el seu 40è aniversari

És obra de la il·lustradora Maga i recrea una escena quotidiana dels paradistes del mercat.

Ves a la noticia