02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

txaber mercat central

El Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00h, quan el cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
 
La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha manifestat: “que Tarragona pugui comptar amb una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional. Estem encantats d’impulsar aquesta iniciativa de la mà del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada per tal promocionar, tastar al mateix mercat i posar en valor aquest producte tan saludable i important en la nostra dieta mediterrània”.
 
 
Catorze opcions diferents
Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.
 
La campanya s’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans/es de Tarragona com a turistes.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercat torreforta
20/03/2025

El Mercat de Torreforta renova la seva aparença amb la reforma de la seva façana i la millora de l’eficiència energètica

La reparació de la coberta, l’aïllament tèrmic de l’edifici, la renovació del sistema de climatització i la instal·lació d’una nova il·luminació LED han estat els treballs més destacats. És una acció del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU. L’actuació coincideix amb la celebració del 43è aniversari de l’equipament, que conclourà amb una xocolatada popular aquest divendres a la tarda.

Ves a la noticia
tecnics tcco
18/03/2025

Tècnics, representants del sector comerç i agents implicats en el projecte Tarragona Centre Comercial Obert visiten el nou Tarragona Espai Comerç

La trobada, que ha anat a càrrec de la presidenta de Mercats de Tarragona i Consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; i del gerent de Mercats de Tarragona, Dani Milà; ha servit per mostrar als assistents els tres espais principals del Tarragona Espai Comerç: una simulació de botiga, la sala de reunions i l’aula de formació.

Ves a la noticia
TEC
17/03/2025

La ciutat inaugura el nou Tarragona Espai Comerç, un centre polivalent i d'interpretació tecnològica comercial

Està ubicat a l’exterior de la planta -1 del Mercat Central i compta amb una simulació de comerç digitalitzat, espais de reunió i una aula de formació. És una de les accions més ambicioses del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia