06/02/2024

El Mercat Central acull l'exposició de Mans Unides sobre la resiliència de les dones camperoles i el canvi climàtic

Està ubicada al vestíbul principal i es podrà visitar durant el mes de febrer.

Expo Mans Unides Mercat Central

El Mercat Central de Tarragona acull des d’aquest dimarts l’exposició fotogràfica "Reduir les bretxes de gènere per fer front al canvi climàtic". Es tracta d’una iniciativa de Mans Unides que convida els visitants a reflexionar i apreciar la relació entre la vida rural i la resiliència de les dones camperoles, com a agents del canvi climàtic. La mostra, que es podrà visitar durant el mes de febrer, descobreix com les dones de regions rurals de Perú s'estan capacitant tècnicament per impulsar l'agricultura ecològica per preservar la biodiversitat, com una resposta vital al canvi climàtic. La tasca de cooperació de l’entitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.
 
La inauguració de l’exposició ha anat a càrrec de la presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan; i de la responsable de Comunicació de Mans Unides a Tarragona, Teresa Feliu. “La voluntat del Mercat Central és apropar-se al màxim a la ciutadania des de totes les vessants possibles, i una d’elles és la de convertir-se en altaveu de temes rellevants i sensibles, i el canvi climàtic i la lluita per un futur mundial sostenible, és un d’ells. És un plaer per a nosaltres poder acollir un any més una exposició de Mans Unides i poder visibilitzar la tasca tan important de cooperació que realitza l’entitat arreu del món”, ha destacat Montse Adan.
 
El mercat com a espai de difusió
En la seva voluntat d’esdevenir un espai de convivència comercial, social i cultural a la ciutat, el Mercat Central continua apostant per la programació d’activitats expositives i de dinamització de la mà d’entitats i agents del territori. En aquest cas, l’exposició d’enguany "Reduir les bretxes de gènere per fer front al canvi climàtic" se suma a l’exposició “Benin, un mercat de nens”, que el Mercat va acollir també l’any 2023.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

vella quaresma
12/02/2024

La representació de l'espectacle familiar de la Vella Quaresma comença aquest dimecres al Mercat Central

Cada dimecres a les 18.00h i fins el 27 de març, el personatge de la inspectora Lola tallarà una de les set cames de la Vella Quaresma amb l’ajuda dels més petits.

Ves a la noticia
dijous gras
07/02/2024

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de la ciutat

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències. Un any més la iniciativa comptarà amb la implicació de la Fundació Estela.

Ves a la noticia
Expo Mans Unides Mercat Central
06/02/2024

El Mercat Central acull l'exposició de Mans Unides sobre la resiliència de les dones camperoles i el canvi climàtic

Està ubicada al vestíbul principal i es podrà visitar durant el mes de febrer.

Ves a la noticia