11/01/2024

El Mercat Central acull la donació solidària de la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana

Un xec de 825€ i més de 50 litres d’oli han estat lliurats al Banc dels Aliments.

donació oli

Un any més, el Mercat Central de Tarragona ha acollit l’acte d’entrega de la donació solidària de la passada edició de la Fira de l’Oli nou DOP Siurana, celebrada a la Plaça Corsini de Tarragona el dies 24 i 25 de novembre de 2023. Es tracta d’un xec de 825€ recollits gràcies al vermut solidari del dissabte de la Fira i de més de 50 litres d’oli d’oliva verge extra. Tots ells han estat lliurats al Banc d’Aliments.
 
L’acte de donació ha comptat amb la presència de la consellera de Comerç i presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan; el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran; el president del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, Josep Maria Solanes; i la directora del Mercat Central de Tarragona, Mònica Garcia.
 
 
Una edició solidària
La Fira de l’Oli nou DOP Siurana a Tarragona 2023 va coincidir un any més amb el Gran Recapte d’Aliments. El certamen està organitzat pel Consell Regulador de la DOP Siurana, Grup Unió i Mercats de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre. Durant dos dies, una destacada representació de la denominació d’origen protegida Siurana, que formen més de 5.000 pagesos i pageses representants de cinc comarques de Tarragona de les set que son territori DOP Siurana, van oferir l’oli nou.
 
La mostra, va assolir, un any més, una gran participació i èxit de vendes. Durant la Fira es van desenvolupar activitats lúdiques i culturals per aprendre/conèixer, jugar, degustar i posar a prova els sentits, en definitiva cultura de l’oli per a tothom i, amb una vessant solidària
 
Una edició més i ja en van vuit, la Fira de l’Oli nou de Tarragona va ser solidària amb el Gran Recapte del Banc dels Aliments. La recaptació del vermut del dissabte, un tastet elaborat per DEVITECA i acompanyat d’un gotet de vermut, s’ha lliurat íntegrament al Banc dels Aliments: 825€. Aquesta iniciativa des de l’inici compta amb la col·laboració dels vermuts de la cooperativa de Montbrió del Camp (Montebrione) i d’Unió Origen (Or del Camp), i el suport del Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre en el muntatge i repartiment.
 
També s’han lliurat al Banc d’Aliments els lots d’oli d’oliva verge extra dels sortejos que no han estat recollits, 30 litres, i oove que ha cedit el CR i alguna cooperativa 24,5 litres més.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercadet forum
12/07/2024

Surt de nou a licitació la creació d'una ruta urbana entre mercats, mercadets i punts identitaris de la ciutat

A través de la tècnica del storytelling s’enllaçaran els punts d’interès amb una història ficcionada amb referències patrimonials i relats reals. És una de les accions del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia
peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia