DO Peix de Tarragona - Emperador a la planxa amb all i julivert

 

Ingredients:

  • Emperador.
  • All, julivert.
  • Suc de llimona.
  • Oli.

 

Aquest plat el podem fer de dues maneres. La primera és amb porro, i l'altra és a la planxa amb all i julivert.

El primer que hem de fer és escalfar una mica d'oli a una planxa. Posem sal i pebre a l'emperador, i un cop estigui calenta la planxa el posem tomba i tomba, fins que la carn agafi un color blanc. Amb un parell de minuts per cada costat serà suficient.

És important no cuinar-lo massa, perquè si no quedarà amb una textura que costarà més de mastegar. Tot seguit, un cop estigui emplatat, afegim la salsa d'all i julivert i ja ho tindrem llest per menjar.

Per fer la salsa només necessitarem un all, fulles de julivert i suc de llimona espremut, així com una mica d'oli i sal, i tot junt ho passem per la batedora.

 

És una recepta de la parada Peix Fresc i Marisc Carmeta del Mercat Central de Tarragona.

carmeta
carmeta