DO Peix de Tarragona - Emperador a la planxa amb all i julivert
Ingredients:
- Emperador.
- All, julivert.
- Suc de llimona.
- Oli.
Aquest plat el podem fer de dues maneres. La primera és amb porro, i l'altra és a la planxa amb all i julivert.
El primer que hem de fer és escalfar una mica d'oli a una planxa. Posem sal i pebre a l'emperador, i un cop estigui calenta la planxa el posem tomba i tomba, fins que la carn agafi un color blanc. Amb un parell de minuts per cada costat serà suficient.
És important no cuinar-lo massa, perquè si no quedarà amb una textura que costarà més de mastegar. Tot seguit, un cop estigui emplatat, afegim la salsa d'all i julivert i ja ho tindrem llest per menjar.
Per fer la salsa només necessitarem un all, fulles de julivert i suc de llimona espremut, així com una mica d'oli i sal, i tot junt ho passem per la batedora.
És una recepta de la parada Peix Fresc i Marisc Carmeta del Mercat Central de Tarragona.