01/08/2022

Albert Ribot, cansaladeria des de 1903

Des del Mercat Central de Tarragona ha anat evolucionant en el nombre de productes, ara també com a carnisseria, menjar preparat i precuinat.

Albert Ribot

L'any 1903 va obrir la cansaladeria Albert Ribot a l'antic Mercat del Fòrum de la Part Alta, dedicada a la venda de productes derivats de la carn del porc, la cansalada, tot i que el seu registre d'activitat es va fer ja l'any anterior.


Albert Ribot i Maria Dolores Sorellana, més coneguda com ''la Loles'', són els 'alma mater' d'aquesta parada que actualment ocupa el número 47 del Mercat Central de Tarragona i que ha anat evolucionant en el nombre de productes, ara també com a carnisseria, menjar preparat i precuinat. Fresc, natural, ecològic i proximitat són les paraules que defineixen el negoci que compta amb finca pròpia amb cultius de cada temporada amb què elaboren les escalivades, gaspatxo, cremes o salmorejo, entre d'altres. A Albert Ribot hi podreu trobar pernils, embotits, carn de porc, vedella i pollastre i d'altres elaborats. L'aparador compta amb un total de més de 3 mil productes, tots ells d'alta qualitat, artesanals i del territori.


A més, des de fa quatre anys, cap al 2018, l'Oriol Ribot, fill del matrimoni i 5a generació, es va endinsar a incloure mostrador a mode de bar-cafeteria a un dels racons de la parada i amb servei de taules a l'exterior, l'A Queixalades!. A més de degustacions de pernil o formatge, fer un most o un beure, no us podeu perdre algun dels seus entrepans! Van començar a experimentar amb un altre paradista, l'Iván d'El Fill de la Patro, qui a mode de conillet d'índies anava provant les diverses elaboracions, fins al punt que un dels entrepans porta el nom 'Iván el terrible' en honor seu. L'Oriol explica que en fan de mandonguilles, galta de porc, truita, llonganissa de porc artesà amb romesco i ou fregit, de pressa ibèrica amb ceba caramel·litzada, i un llarg etcètera per sorprendre, llepar-nos els dits i repetir!


I si no podeu deixar passar l'ocasió de deixar-vos sorprendre amb alguns dels seus entrepans, tampoc els torreznos de Sòria pels quals molts clients hi van expressament o els seus famosos canelons amb història peculiar. I és que són el resultat d'una recepta errònia amb quantitats i proporcions diferents de com havien de ser, i que va resultar i fer les delícies dels clients, i així l'han mantinguda i presumeixen d'ells, també els mateixos clients. I no únicament en fan de carn, també d'espinacs amb pinyonets, fan croquetes, fricandó i d'altres elaboracions pròpies.


Una parada amb història, tradició, bon rotllo i bon ambient. Hi heu d'anar!


A més de físicament al Mercat Central de Tarragona, els trobareu a Facebook, a Instagram, i a la plataforma de venda de Almercat.cat.
 

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

La fira d'abril s'ha estrenat amb el viatge d'obertura de la nòria
26/04/2024

La fira d'abril s'ha estrenat amb el viatge d'obertura de la nòria

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, la presidenta de Mercats i consellera de Comerç, Montse Adan, i les entitats participants a la Fira, han realitzat el viatge inaugural de la Nòria de 33 metres La Fira recupera amb força la programació musical i d’oci prevista per als dies de l’esdeveniment

Ves a la noticia
La Fira d'Abril torna a Bonavista del 30 d'abril al 5 de maig
11/04/2024

La Fira d'Abril torna a Bonavista del 30 d'abril al 5 de maig

En aquesta edició se celebra el 30è aniversari de la Fira, s’instal·laran un total de dotze casetes en una superfície de 13.000 m2 La Fira d’atraccions serà durant deu dies a partir del divendres 26 d’abril, i una de les novetats és la instal·lació d’una nòria de 33 metres d’alçada

Ves a la noticia
Tarragona Centre Comercial Obert
18/03/2024

El projecte "Tarragona centre comercial obert" estrena nova imatge gràfica

El conjunt d’actuacions comptaran a partir d’ara amb un logotip global creat pel dissenyador Francesc Farré

Ves a la noticia